Nyári tábor Programajánló 2016 nyár

Változatos programok készen Balaton-Csopak szállás

Gyalogtúra tábori program:

1. nap
Megérkezés a szálláshelyre a kora délutáni órákban
Gyalogtúra a Balaton partra a Berekháti utcán át, amelynek végében gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra, majd a meredek gyalog úton a Patakvölgyi utcán és Kőkorsó utcán folytatva az utat, megérkezés a hajóállomáshoz.
A közeli fagyizó felfedezése.
Séta a strand vonalában a Fürdő utcáig. A strand főbejáratánál lévő színpadnál az aktuális műsor megtekintése. Műsor pontosítása később.
A Fürdő, majd Kossuth utcán visszaút Csopak öregfalu felé, közben a Szent Miklós templomrom megtekintése.
Vacsora.
Labdajáték a sportpályán.

2. nap
Reggeli után utazás Veszprémbe. Séta Veszprém belvárosában. Ebéd Veszprém központjában.
A Veszprémi Vár bejárása után a Tűtoronyból is lehet néhány fotót készíteni. Innen gyalogtúra a Viadukthoz. Vissza séta a buszállomáshoz.
Vacsora , majd az aktuális műsor megnézése a csopaki színpadon, vagy strandon.

3. nap
Reggeli, séta a strandra. Fürdőzés, vízi aerobik, homok röplabda, foci a strandon. Ebéd . Iszapvár építési verseny, fürdőzés. Vacsora. „ Keresd meg” vetélkedő. Fényképek alapján Csopaki helyszínek megkeresése időre.

4. nap
Reggeli, utazás busszal Balatonfüredre. Séta a Tagore sétányon, ebéd Balatonfüreden. Liliput- kisvonattal utazás a Lóczy Barlanghoz. A barlang megtekintése. Vissza Balatonfüredre, majd a szálláshelyre. Vacsora, Túra at Endrődi kilátóba.

5. nap
Reggeli után csatangolás túra Csopak-Plul malom- Csákányhegy- Paloznak-Olaszrizling tanösvény-Csopak. Busszal utazás Balatonfűzfőre. Ebéd Fűzfőn. Balatoni bobozás. Visszautazás Csopakra. Vacsora, esti látogatás a Balaton partra.

5/a. nap
A Balatonfűzfői kirándulás tihanyira is módosítható. Ebben az esetben a program: Reggeli után utazás Tihanyba. Gyalogtúra a Tihanyi Rév-től az apátságig. Ebéd a belső tónál. Látogatás a Levendula Házba. Igény esetén kézműves foglalkozás /szappan készítés/.Visszaút Csopakra. Vacsora, esti túra a Balaton mellett.

7. nap
Reggeli után készülődés a hazautazásra.

 

Ügyességi tábori program

1. nap
A szálláshely elfoglalása a kora délutáni órákban.
"Keresd meg pontok" megtalálása, hegymászás az Endrődi Sándor kilátóhoz, majd az angolkisasszonyok nyaralójának megtekintése. Visszaút a szállásra, vacsora.

2. nap
Reggeli, majd utazás Balatonfüredre Soft-csúzlis kalandjátékra.
Ebéd , majd játék a sportpályán, délután séta a strandra, fürdőzés estig, iszapvár építés, Vacsora. Esti színpadi programok megtekintése.

3. nap
Reggeli után utazás Tihanyba. Séta a Tihanyi Apátsághoz. Ebéd Tihanyban. Kézműves foglalkozás a Levendula Házban. Tihanyi séta, Visszaút a szállásra. Sportos sorverseny, vacsora.

4. nap
Reggeli után utazás Alsóörsre, látogatás a Csipke Műhelybe. Visszatérés a szállásra, ebéd. A Pele tanösvény túra (Az ösvény bemutatja patakjaink szennyezettségének indikátorait, a makro gerinctelen élővilágot, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is.) Délutáni fürdőzés a Balatonban. A strand melletti programok megtekintése. Vacsora.

5. nap
Reggeli után utazás Veszprémbe. "Cool túra"- kultúrális és interaktív város felfedező, majd ebéd. Délután csopaki strandolás, Vacsora.

6. nap
Reggeli után készülődés a hazaútra.

 

Biciklis Tábor

1. nap
Szállás elfoglalása a kora délutáni órákban. nap
Reggeli után a közeli sportpályán kosárlabdázás, focizás. Biciklitúra Felsőörs Malomvölgybe, majd ebéd. Visszaút Csopakra. Délután strandolás, iszapvár építés. Vacsora, esti kulturális program. (Néptánc bemutató, karaoke verseny, színházi előadás, koncert, - az aktuális programtól függően)

2. nap
Reggeli, majd kerékpártúra Tihanyba. Az apátság megtekintése, majd a Levendula házban kézműves szappankészítés. Ebéd Tihanyban, majd kerékpározás a szabad strandhoz. Fürdőzés. Vacsora Csopakon.

3. nap
Reggeli, Kerékpártúra - Balatoni kiskör: Balatonfüred, Tihany, Komppal át Szántódra, Siófok, Balatonkenese Alsóörs, Csopak.
Az egész napos túra közben néhány pihenő, ebéd és egy kis fürdőzés a Balatonban. Visszatérve vacsora.

4. nap
Bringa túra Balatonalmádiba. Az Öregpark bejárása melyben számos növényfajta található: Fehér és Fekete nyár, Narancseper, Platánsor, Fűzele, Tiszafa, Mocsári Ciprus, Bokrétafa, Vadgesztenye, Glinko Biloba, Császárfa, stb. A Csere-hegyi kilátó felkeresése. Bobozás Balatonfűzfőn. Visszaút Csopakra. Vacsora.
5. nap

Reggeli, biciklitúra a Koloska völgybe. Ebéd ( szalonna-virsli sütés, vagy paprikás krumpli készítés a tábor résztvevők által , segítséggel .) Vissza a Balaton- Csopak szálláshelyre. Délután biciklivel Balatonfüred Tagore sétány felkeresése. Fagyizás, aztán vissza Csopakra. Starndolás estig Csopakon. Vacsora .

6.nap
Reggeli, készülődés a haza útra. Indulás Balaton- Csopak szállásról 11 órakor.

Ajánlott útvonal még a biciklis táborhoz a Balaton – Csopak szállás lakóinak:

Csopak-Tihany-Aszófő-Pécsely-Balatonszőlős-Csopak (50 km)
Csopak-Paloznak-Lovas-Felsőőrs-Balatonfüred-Csopak (30 km)

 

Balaton

Csopak

Szállás