Programajánló Balaton- Csopak szállás 2016 nyár

Csopak, Balatonfüred, Tihany várható programjai

Tájékozódj a tervezett programokról!

A helységnév alatt a hónapokra kattintva láthatod, milyen programok vannak előkészületben:


Csopak és a közelében lévő települések közös célja, hogy az oda látogató vendégek ne csak jól érezzék magukat, oda visszatérjenek, ehhez elegendő és változatos programot biztosítsanak. Összegyűjtöttük 3 település programjait, eseményeit, látnivalókat a teljesség igénye nélkül. Figyelem! A weboldal készítésekor még nem voltak konkrétak az egyes események, ill. azok időpontjai, így az előző évhez hasonlítva ajánljuk. Kellemes szórakozást a balatoni nyaralóknak, táborozóknak, kirándulóknak!


Csopak

Kattints az hónapokra, hogy lásd a tervezett a programokat!

Fesztivál április

4 helyszínen kerül megrendezésre: Csopak, Alsóörs, Felsőörs, Lovas. Teljesítmény túrák és ingyenes vitorlázás.

Nyitott Balaton május

Koncertek, gyerek és sport rendezvényeket, különböző szabadidős programokat, a délelőtti órákban minden település strandján átmozgató aerobicot tartanak, ingyenes vezetett gyalog-, illetve kerékpáros túrákat indítanak, nyugágyakat állítanak fel a mólókon, valamint a strandokon és sor kerül a Balaton fagyijának versenyére. Csopakon a Nyitott Balaton akciója keretében 2014-ben ingyen lehetett a strandra belépni, reméljük ez most is így lesz.

Utcabál

Csopakon, Alsóörsön, Balatonfüreden májustól szeptemberig több ízben rendeznek utcabált, élő zene mellett szórakozhatnak a táncos lábúak. Pontos időpontot később tudunk meg.

Pünkösdi Borpiknik május

A pünkösdi hétvégén finom csopaki borok, sport-, tánc- és borbemutatók, egészségnap, homokvárépítő verseny, kézműves játszóház, és koncertek várják a csopaki strand látogatóit.
Csopakra hangolva

Zenekari tehetségkutató, melyen fiatal zenekarok, zenészek mutatkozhatnak be.

Balatoni Hal és Bor Ünnep

Balatonfüred - Tihany - Csopak - Paloznak helyszíneken. A programsorozat célja, a kultúra, a bor- és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése. A borbemutatók és borvásár mellett számos más rendezvény várja az érdeklődőket.

Olaszrizling éjszakája

Napnyugtakor tüzet gyújtanak és éjfélig várják az érdeklődőket, akik Csopak méltán neves rizlingjével és több pincészet boraival szeretnének közelebbről megismerkedni. A helyszínek bejárása gyalogosan, mintegy túraszerűen pompás, élvezetes, hangulatos időtöltés.

Karaoke verseny júliusban kezdődően

Csütörtökök esténként Csopakon a strand színpadán ill. a strand előtti színpadon bárki benevezhet a karaoke versenyre. Amatőr énekesek, vagy képzett hangú felfedezésre várók, de akár vállalkozó szellemű gyerekek szórakoztatják énekhangjukkal a közönséget. A több héten át tartó elődöntők nyertesei a verseny döntőjén vehetnek részt, ahol értékes díjakat nyerhetnek. Természetesen nem marad ki a közönségszavazás sem!

Csopaki Fröccs Fesztivál

Könnyű zenei élő koncertek, színházi előadások, gyerek programok teszik teljessé a borpavilonok által kínált fröccsök élvezetes fogyasztását s nem maradnak távol a finomságokat kínáló pavilonok sem. Amolyan „eszem-iszom jól mulatok” a partközeli friss levegő élvezete mellett. Szombat délelőttönként már 10 alkalommal kezdődött a rendezvény keretein belül a Csopaki Parti Ulti Parti.

Csopakabana

Latin hangulat, sok tánc, dob show. Ezek a legjellemzőbb vonásai az eseménynek igazi nyári forró hangulatban. Koncertek, tánc –és sportbemutatók, vízi aerobik, zumba, latin-amerikai és salsa táncosok bemutatója a strandon való hűsölést is változatossá teszik. Az esti koncertek a strand területén egy kis koktél társaságában kellemesen zárják a napot.
Csopakabana

Latin hangulat, sok tánc, dob show. Ezek a legjellemzőbb vonásai az eseménynek igazi nyári forró hangulatban. Koncertek, tánc –és sport bemutatók, vízi aerobik, zumba, latin-amerikai és salsa táncosok bemutatója a strandon való hűsölést is változatossá teszik. Az esti koncertek a strand területén egy kis koktél társaságában kellemesen zárják a napot.

Csopak napok (borhét)

A több évtized óta folyamatosan megtartott eseményt Borhét –ként is ismerhetik . A szórakoztató programok mellett sor kerül a borverseny díjazására is. Megválasztják a nevezettek közül az év borát és egyéb bor kategóriák győztesét. Esténként táncos show műsorok, élő koncertek, napközben gyermek előadások biztosítanak kellemes szórakozást minden korosztály számára. Nem utolsó sorban megválasztják a „Borlovagot” is.

Csopaki Tűzijáték

Ha csak az időjárás nem szól közbe, a strand területéről csodálhatjuk meg a tűzijátékot, melyen minden évben egyre újabb tűzgömb formák tűnnek fel. Nem csak a Csopakon nyaralók, a messzebbről érkezők is szívesen töltik itt az aug. 20-i estét, mert valóban egyedi élményt nyújt a látvány. A tó körüli helyszínek egymás után kezdik a műsort, így több településről fellőtt rakéták robbanását is láthatjuk az este folyamán.

Heppiend Fesztivál szept .első hv.

Nyárbúcsúztató koncertekkel, gyerekeknek kézműves foglalkozással színesedhet a nap. Délelőtt a „csülkös ételek versenyére „bárki benevezhet, de a különböző ételek kóstolgatása is finom program. Este a strandon nagy tábortűz mellett a gyerekek vízre bocsátják kívánság tutajukat. Az úszó világító tutajok különleges látványt nyújtanak. Utcabállal zárul az este, melyen élő zene szolgáltatja a talpalávalót.

Balatonfüred

Kattints az hónapokra, hogy lásd a tervezett a programokat!

Nyitott Balaton május

Ugyanúgy, mint Csopakon, Balatonfüreden is a nyári szezon meghosszabbítására törekednek a vendéglátók. Különböző túra ajánlatok ingyenes vezetéssel, kulturális események, és a szabadban ajánlott programok a későbbiekben válnak konkréttá.

Majális

A Koloska-völgyben megrendezett majális Jókai bableves főzőversennyel bővül ki. A jó levegőjű völgy túraútvonalak kedvenc állomása, ahol éttermi étkezés és nyílt tüzű sütés-főzés is lehetséges.

48 órás ultra Futó verseny május

Nemzetközi megmérettetés a Balatonfüredi Camping helyszínén.

Vitorla bontó Ünnepség és verseny május

Az évad első hajós versenye. A Tagore sétány a helyszíne Vitorlabontó Ünnepségnek, amelyet horgászverseny is kísér. Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara zenél, a móló színpadon néptánc előadások követik egymást. A Vitorlás versenyt néző hajóról követhetjük.

Gyermekművészeti Fesztivál. május

A rendezvényen fellépnek néptánccsoportok és népdalénekesek, lesz mazsorett bemutató és színházi előadás. Fellépnek külföldi néptánc együttesek is.
Korok Fesztiválja

Hagyományok újra felfedezése és megtanítása a jövő számára. A program része pl. több kort idéző táncbemutató, zászlóforgatók, dobosok fellépése, viselet történeti bemutató, lovagok öltöztetése, játékos ügyességi verseny, alkotóműhely foglalkozások.

Balatonman Triatlon Fesztivál

Pénteken tészta pari, szombaton bogrács parti, ökörsütés segíti pótolni a leadott kilókat.

Balatoni Hal és Borünnep

Borbemutató és vásár, hal kóstoló, koncertek, gyerek programok a Tagore sétányon és a nagy színpadon.
Balaton-Ifjúság-Művészet Nemz.összműv.Fesztivál

Látványos felvonulással kezdődő, nemzetközi táncbemutató, melyet szakmai zsűri bírál el, és nyitott a közönség számára.

Kékszalag Vitorlás verseny

Koncertek és disco készíti elő a rajtot, melyen 300-350 hajó indul. Utca zenészek versenye tippjáték, borkurzusok a vizen, valamint sok zenei előadás teszi élvezetessé a parti drukkereket. 2014-ben 22.00 órától hajnalig ingyenes volt a kisvonat transzfer a sétány és a SunCity között. 20.00 órától pedig ingyenes SunCity freebus.Reméljük 2015-is hasonlóan működik majd.

I love Balaton éjszakai futóverseny

600 m, 7 km, 14 km, fél maraton távon is indulhatnak a résztvevők

Öbölátúszás

Balatonfüred – Tihany között a táv: 3,6 km.

Anna Feszt

Komoly- és könnyűzenei előadások, operagála, Anna-bál, néptánc bemutatók, az Anna-bál szépe sétakocsikázása a városban.
Borhetek

A borgazdák 3 hétig várják a vendégeket a borsátraikban. Élvezhetjük a népművészeti kirakodó vásárt, minden este kulturális és folklór programokat.

Aug.20-i rendezvények, tűzijátékkal

Tihany

Kattints az hónapokra, hogy lásd a tervezett a programokat!

Kecskeköröm Ünnep, juhász verseny április

Hagyományőrző verseny a Belső- tó partján - „Magyaros ízek” – pörköltfőző verseny. Az esemény nevezési díjas, a versenyzőknek maguknak kell gondoskodni a felszerelésekről.

Gyerek Placc május

A Tihanyi Piac placcon kézműves foglalkozások gyerekeknek délelőtt. Levendulával töltött figurák, papírhajtogatás, agyagozás . A piacon az ország őstermelői, gazdái kínálják portékájukat.

Pünkösdi Pálinka Fesztivál május

Gulyás főző verseny, pálinka-falu megnyitás, gyerekfoglalkozások, játszóházak, zenés, táncos előadások, koncertek.

Levendula Fesztivál

Kézműves foglalkozások, kézműves játszóház, levendulatea kóstolás, Nordic Walking túra, színházi előadások, táncház, kirándulás a levendulásba, kirakodó vásár, levendulaaratás, zenés-táncos estek.
Fogat hajtó verseny

Akadályhajtás, vadászhajtás versenyek a Belső tónál. Kézműves kirakodó vásár, gyerekeknek póni lovaglás, állat simogató.

Júliusban Nyári Szabadtéri Játékok

A szabadtéri színpadon színházi előadások.

Art Placc Kortárs Művészeti Fesztivál

Nemzetközi képzőművészeti kortárs galériák bemutatkozása.
Augusztusban orgona hangversenyek

A fellépőkről és időpontokról később tudunk biztosabbat.

Augusztus 20-i ünnepi program

Zenés est Tihany Főterén, koncertek, kiállítások

Balaton

Csopak

Szállás